hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  náboženstvo  /  téma

PROTIRECIL JEZIS 10 BOZIM PRIKAZANIAM

príspevkov
31
zobrazení
56
tému vytvoril(a) 5.3.2013 19:04 gabor
posledná zmena 8.3.2013 23:19
1
05.03.2013, 19:04
3 PRIKAZANIE---7DEN budes venovat duchovnemu zivotu Exodus 31:13
4 PRIKAZANIE----cti otca a matku LUKAS 14:26(MAT 15:3 to to prikazanie cituje no sam ho nedodrzuje Mat 12:48 mat 13:55
Jezis odvrhuje svoju matku a bratov
5 Nezabijes------clovek nema zabijat alebo podporovat zabijanie MAT 10:34 LUK 19:27.
none
2

1. gabor 05.03.2013, 19:04

4 PRIKAZANIE----cti otca a matku LUKAS 14:26(MAT 15:3 to to prikazanie cituje no sam ho nedodrzuje Mat 12:48 mat 13:55
5 Nezabijes------clovek nema zabijat alebo podporovat zabijanie MAT 10:34 LUK 19:27.

05.03.2013, 22:13
Aj kňazi a leviti porušovali sobotu. Pracovali totiž okolo obetovania zápalnej obeti:

Num. 28,9-10
"A sobotného dňa budeš obetovať dvoch baránkov, jednoročných, bez vady, a dve desatiny jemnej múky bielej, zamiesenej v oleji, obilnou obeťou, i jej liatu obeť. To je zápalná obeť sobotná na jej sobotu, krome zápalnej obeti ustavičnej a jej liatej obeti." odkaz

Práca, ktorú bolo treba vykonať okolo obetovania zápalnej obeti: (...aj v sobotu...)

Lev. 1,3-13
"Ak bude jeho obetný dar zápalnou obeťou z rožného statku, bude ho obetovať samca bez vady; pri dveriach stánu shromaždenia ho bude obetovať, aby mu bol príjemný pred JeHoVaHom. A vzloží svoju ruku na hlavu svojej zápalnej obeti, a bude mu príjemná pokryť na ňom hriech, a zabije junca, z hoviad, pred JeHoVaHom, a synovia Áronovi, kňazi, budú obetovať krv a budú kropiť krvou dookola na oltár, ktorý je pri dveriach stánu shromaždenia, a stiahne zápalnú obeť z kože a rozseká ju, totiž obeť, na jej kusy. A synovia Árona, kňaza, dajú oheň na oltár a upravia drevo na ohni. Potom usporiadajú synovia Áronovi, kňazi, tie kusy, hlavu a loj, na drevo, ktoré bude na ohni, ktorý bude na oltári. A jeho vnútornosti a jeho nohy umyje vodou, a kňaz kadiac bude páliť to všetko na oltári. To je zápalná obeť, ohňová obeť upokojujúcej vône JeHoVaHovi. Ak bude jeho obetný dar z drobného dobytka, z oviec alebo z kôz, na zápalnú obeť, bude ho obetovať samca bez vady. A zabije ho po strane oltára na sever pred JeHoVaHom. A synovia Áronovi, kňazi, pokropia jeho krvou na oltár dookola. A rozseká ho na jeho kusy vezmúc i jeho hlavu i jeho loj, a kňaz to upraví na drevo, ktoré bude na ohni, ktorý bude na oltári. A vnútornosti a páry nôh umyje vodou, a kňaz bude obetovať to všetko a bude to páliť, kadiac, na oltári. To bude zápalná obeť, ohňová obeť upokojujúcej vône JeHoVaHovi." odkaz
none
18

2. Fotón 05.03.2013, 22:13

Aj kňazi a leviti porušovali sobotu. Pracovali totiž okolo obetovania zápalnej obeti:

Num. 28,9-10
"A sobotného dňa budeš obetovať dvoch baránkov, jednoročných, bez vady, a dve desatiny jemnej múky bielej, zamiesenej v oleji, obilnou obeťou, i jej liatu obeť. To je zápalná obeť sobotná na jej sobotu, krome zápalnej obeti ustavičnej a jej liatej obeti." http://www.obohu.cz/bible/index.php?styl=ROH&k=Nu&kap=28&v=10&najit=sobotn%C3%A1

Práca, ktorú bolo treba vykonať okolo obet...

06.03.2013, 21:34
Demonom sa obetovali taketo veci.
none
19

18. Ranexill 06.03.2013, 21:34

Demonom sa obetovali taketo veci.

06.03.2013, 21:36
Ista veta z tibetskej knihy hovorí:
Kto obetuje Bohu zive zviera alebo cloveka, je podobny tomu, ktorý vezme matke dieta, zabije ho a prinesie matke, ako obetu, aby sa jej zapacil..
none
27

19. Ranexill 06.03.2013, 21:36

Ista veta z tibetskej knihy hovorí:
Kto obetuje Bohu zive zviera alebo cloveka, je podobny tomu, ktorý vezme matke dieta, zabije ho a prinesie matke, ako obetu, aby sa jej zapacil..

08.03.2013, 12:52
Keby nebol na svete hriech, nebolo by potrebné obetovať. (...tibetská kniha týmto vlastne popiera realitu hriechu...)
👍: veriaci
none
28

27. Fotón 08.03.2013, 12:52

Keby nebol na svete hriech, nebolo by potrebné obetovať. (...tibetská kniha týmto vlastne popiera realitu hriechu...)

08.03.2013, 12:56
Obetovaním Bohu vlastne prinášaš to, čo sám stvoril, a čím ťa obdaroval. (tj. získal si to prechodne do vlastníctva)
none
26

1. gabor 05.03.2013, 19:04

07.03.2013, 20:37
gabor, podľa mňa Ježiš neprotirečil božím prikázaniam. On ich neovládal. Práve som o tom vybral tému z knihy Posledné prikázanie.
none
29

26. 07.03.2013, 20:37

gabor, podľa mňa Ježiš neprotirečil božím prikázaniam. On ich neovládal. Práve som o tom vybral tému z knihy Posledné prikázanie.

08.03.2013, 13:31
kňazi a leviti porušovali sobotu, lebo pracovali okolo obetovania sobotnej zápalnej obeti. (2) -Ježiš je veľkňaz, a celý jeho život bol jednou veľkou Bohoslužbou a obeťou. Preto všetko, čokoľvek robil i v sobotu, nebolo znesvetením soboty.
none
30

29. Fotón 08.03.2013, 13:31

kňazi a leviti porušovali sobotu, lebo pracovali okolo obetovania sobotnej zápalnej obeti. (2) -Ježiš je veľkňaz, a celý jeho život bol jednou veľkou Bohoslužbou a obeťou. Preto všetko, čokoľvek robil i v sobotu, nebolo znesvetením soboty.

08.03.2013, 23:18
Matúš 12,5
"A v Zákone ste nečítali, že kňazi v sobotu porušujú v chráme sobotu, a predsa sú bez viny?" odkaz
none
31

30. Fotón 08.03.2013, 23:18

Matúš 12,5
"A v Zákone ste nečítali, že kňazi v sobotu porušujú v chráme sobotu, a predsa sú bez viny?" http://www.obohu.cz/bible/index.php?styl=SKP&k=Mt&kap=12&v=5&najit=bez%20viny

08.03.2013, 23:19
Vrana vrane oko nevydobe.
none
3
05.03.2013, 22:50
3 PRIKAZANIE---7DEN budes venovat duchovnemu zivotu Exodus 31:13, .... to akože porovnávaš katolícke desatoro so židovským? To sa nedá porovnávať, lebo si ho kresťania / katolíci prispôsobili po svojom, ale nie Kristus. Kristus neprišiel propagovať / hlásať desatoro, desatoro je out of date, v starej zmluve. Kristus ustanovil novú zmluvu.
none
4
05.03.2013, 23:48
5 Nezabiješ........Mat 10,34: „Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč.“

4 cti otca a matku........Lukáš 14,26: „Ak ide niekto ku mne a nemá v nenávisti svojho otca i matere, ženy i detí, bratov i sestier, ba ešte len aj svojej vlastnej duše, nemôže byť mojím učeníkom.“

Neprotirečil, len poukázal nato, že svet je zvedený v moci diabla a ako taký neprijíma Krista za svojho Pána (viď o tom citácie nižšie). Takže ktokoľvek sa páči svetu, slúži tomuto svetu, nie je nasledovník Krista a Kristus nie je jeho Pánom. Nepriateľstvo medzi svetom a Pánom (Kristom) je také veľké, že človek je schopný ísť proti vlastnej rodine, ak je z tohto sveta.

Efezanom 2,1: Aj vás, hoci ste boli mŕtvi pre svoje poklesky a hriechy, v ktorých ste kedysi žili podľa ducha tohoto sveta, podľa kniežaťa vzdušnej mocnosti, ducha, ktorý teraz pôsobí v neposlušných synoch.

Efezanom 6,12: Lebo nás nečaká zápas s krvou a telom, ale s kniežatstvami a mocnosťami, s vládcami tohoto temného sveta, so zloduchmi v nebeských sférach.

Rim. 12,2: A nepripodobňujte sa tomuto svetu, ale sa premeňte obnovením svojej mysli, aby ste zkúšali, čo je vôľa Božia, to, čo je dobré, ľúbe a dokonalé!

1. Korinťanom 1,27: ale čo je svetu bláznivé, to si vyvolil Boh, aby zahanbil múdrych, a čo je svetu slabé, vyvolil si Boh, aby zahanbil silných; čo je svetu neurodzené a čím pohŕda, to si vyvolil Boh, ba aj to, čoho niet, aby zmaril to, čo je,
none
12

4. milky945 05.03.2013, 23:48

5 Nezabiješ........Mat 10,34: „Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč.“

4 cti otca a matku........Lukáš 14,26: „Ak ide niekto ku mne a nemá v nenávisti svojho otca i matere, ženy i detí, bratov i sestier, ba ešte len aj svojej vlastnej duše, nemôže byť mojím učeníkom.“

Neprotirečil, len poukázal nato, že svet je zvedený v moci diabla a ako taký neprijíma Krista za svojho Pána (viď o tom citácie nižšie). Takže ktokoľvek sa páči svetu...

06.03.2013, 17:37
Miky 945
a zhadzujes vinu na diabla tak podme sa pozriet do niektorich versov LUKAS 4:6 Diabol povedal Jezisovi tebe dam vsetku tuto moc a slavu,lebo patri mne a dam ju komu chcem.Mohol diabol nieco ponukat keby mu ta moc nebola dana zvrchu?
none
13

12. gabor 06.03.2013, 17:37

Miky 945
a zhadzujes vinu na diabla tak podme sa pozriet do niektorich versov LUKAS 4:6 Diabol povedal Jezisovi tebe dam vsetku tuto moc a slavu,lebo patri mne a dam ju komu chcem.Mohol diabol nieco ponukat keby mu ta moc nebola dana zvrchu?

06.03.2013, 18:26
Gabor, ja len konštatujem, aký je stav. Áno, bolo mu to dané. Robí iba to, čo mu bolo dané.
none
5
06.03.2013, 00:00
Vzdusna mocnost...teda vodnar, blízenci, váhy.
Jeho nabozenstvo prislo v dobe ryb. Tak jedine naco sa zmohol bolo napadat buduci vek, aby nieoc z neho vytlkol pre svoj?
A ta schiza, ze zlodusy v nebeskych sferach...vari u nebeske sfery plne zloduchov? Tak kam nas to vlastne chce dostat? Do PEKLA??
none
6

5. Ranexill 06.03.2013, 00:00

Vzdusna mocnost...teda vodnar, blízenci, váhy.
Jeho nabozenstvo prislo v dobe ryb. Tak jedine naco sa zmohol bolo napadat buduci vek, aby nieoc z neho vytlkol pre svoj?
A ta schiza, ze zlodusy v nebeskych sferach...vari u nebeske sfery plne zloduchov? Tak kam nas to vlastne chce dostat? Do PEKLA??

06.03.2013, 00:11
zlodusi
none
7
06.03.2013, 00:18
Kedysi sa mi krestanstvo pacilo, veril som v Jezisa, ako dobro. A potom som zacal citat tu sialenu knihu. A zistil som ze v Jezisa veria iba tí, ktorí bibliu necitali. Alebo tí, ktorí ju citali, ale nemaju vyssí intelekt a nie su chopní davat si veci do suvislosti.
none
8

7. Ranexill 06.03.2013, 00:18

Kedysi sa mi krestanstvo pacilo, veril som v Jezisa, ako dobro. A potom som zacal citat tu sialenu knihu. A zistil som ze v Jezisa veria iba tí, ktorí bibliu necitali. Alebo tí, ktorí ju citali, ale nemaju vyssí intelekt a nie su chopní davat si veci do suvislosti.

06.03.2013, 07:42
Ake suvislosti si objavil, ak sa smiem spytat?
none
9

8. 06.03.2013, 07:42

Ake suvislosti si objavil, ak sa smiem spytat?

06.03.2013, 08:42
Apokalypsa:
Ja, Ježiš, poslal som svojho anjela, aby vám toto dosvedčil o cirkvách. Ja som Koreň a Rod Dávidov, Žiarivá ranná hviezda.“

Tento uryvok stavia na hlavu uplne vsetko. Pretoze Lucifer je Venusa. A jedina ranna hviezda je Venusa.
A to nespomínam fakt, ze cirkev na 2 koncile vyriekla kliatbu na kazdeho, kto tvrdí, zeby anjel vzal na seba telo a prisiel na svet.
none
10

9. Ranexill 06.03.2013, 08:42

Apokalypsa:
Ja, Ježiš, poslal som svojho anjela, aby vám toto dosvedčil o cirkvách. Ja som Koreň a Rod Dávidov, Žiarivá ranná hviezda.“

Tento uryvok stavia na hlavu uplne vsetko. Pretoze Lucifer je Venusa. A jedina ranna hviezda je Venusa.
A to nespomínam fakt, ze cirkev na 2 koncile vyriekla kliatbu na kazdeho, kto tvrdí, zeby anjel vzal na seba telo a prisiel na svet.

06.03.2013, 09:47
mat 2,9
9 A oni vypočujúc kráľa odišli. A hľa, hviezda, ktorú boli videli na východe slnca, išla pred nimi, až prišla a zastála nad miestom, kde bolo dieťatko.
none
11

9. Ranexill 06.03.2013, 08:42

Apokalypsa:

06.03.2013, 12:06
Od cias, co mudry nieco vyriekol, nizky a podly urcite pozmenil. Cielom cirkvi bolo vzdy ovladanie masy a drzat ludi v strachu. Samozrejme, ziadne nabozenstvo, ktore podnecuje strach, nemoze viest k poznaniu. I ked v tej dobe, v casoch krutosti to bolo mozno racionalne riesenie, ale len z pohladu nizkych ludi. Jezis sa nechal ukrizovat, aj ked mal neuveritelnu moc, aby ukazal zavaznost a vahu skutocnej cesty. Jeho smrtou jeho posolstvo o poznani nezmizlo, ale prave naopak, ziskalo ovela vyraznejsiu podobu. Ak Jezis ovplyvnil tolko ludi laskou a nie tuzbou po moci a podnecovanim strachu, znamena to, ze konal skutocne racionalne, v mene dobra pre celu spolocnost. Jeho ucenie vsak bolo pozmenene viackrat a v sucasnosti nezodpoveda skutocnosti. Existuju dokonca urcite indicie, podla ktorych Jezis veril v reinkarnaciu, ale casti textu, v ktorych sa zmienoval o reinkarnacii sa z dovodu eventuality oslabenia moci nad spolocnostou vynechali.
none
14

11. 06.03.2013, 12:06

Od cias, co mudry nieco vyriekol, nizky a podly urcite pozmenil. Cielom cirkvi bolo vzdy ovladanie masy a drzat ludi v strachu. Samozrejme, ziadne nabozenstvo, ktore podnecuje strach, nemoze viest k poznaniu. I ked v tej dobe, v casoch krutosti to bolo mozno racionalne riesenie, ale len z pohladu nizkych ludi. Jezis sa nechal ukrizovat, aj ked mal neuveritelnu moc, aby ukazal zavaznost a vahu skutocnej cesty. Jeho smrtou jeho posolstvo o poznani nezmizlo, ale prave naopak, ziskalo ovela vyraznej...

06.03.2013, 21:18
Je mit o vlasntne fuk, i tak nesmiem skoro nic písat, iba tie vseobecne prijímane lzi..tak na tie kaslem, tie nech si píse veriaci.
none
15

14. Ranexill 06.03.2013, 21:18

Je mit o vlasntne fuk, i tak nesmiem skoro nic písat, iba tie vseobecne prijímane lzi..tak na tie kaslem, tie nech si píse veriaci.

06.03.2013, 21:20
a co smies?
none
16

15. 06.03.2013, 21:20

a co smies?

06.03.2013, 21:24
Je mi to proti srsti, i tak nemate otvorenu mysel ani srdcia, ste len vymletí vseobecne príjimanymi pravdami, tkore ste zhltli bez premyslania.
Podobne jak s CCCP na vecne casy a nikdy inak...to iste s krestanstvom a cirkvou...fakt ma to nebaví s vami.
none
17

16. Ranexill 06.03.2013, 21:24

Je mi to proti srsti, i tak nemate otvorenu mysel ani srdcia, ste len vymletí vseobecne príjimanymi pravdami, tkore ste zhltli bez premyslania.
Podobne jak s CCCP na vecne casy a nikdy inak...to iste s krestanstvom a cirkvou...fakt ma to nebaví s vami.

06.03.2013, 21:30
radsej keby si sral na inych a spravil nieco so sebou 🙂
none
20

17. 06.03.2013, 21:30

radsej keby si sral na inych a spravil nieco so sebou 🙂

06.03.2013, 22:10
a co take by som mal urobit so sebou? Staci jedna jedina rada.
none
21

20. Ranexill 06.03.2013, 22:10

a co take by som mal urobit so sebou? Staci jedna jedina rada.

06.03.2013, 22:40
neviem natolko ta nepoznam a nechcem davat rady, asi som mladsi. tu slo len o to, ze ked nieco nesmiem (hovorit o urcitych veciach) tak sa da robit to co mozem...
no a ak sme vymleti, tak urcite nie su vsetci, su nejaki ludia
tusim pises, ze vela cestujes, sa neda aj filozofovat aj stihat vela inych veci, sa bav. ak nie a mas vela volneho casu, mysli na inych...
none
22

21. 06.03.2013, 22:40

neviem natolko ta nepoznam a nechcem davat rady, asi som mladsi. tu slo len o to, ze ked nieco nesmiem (hovorit o urcitych veciach) tak sa da robit to co mozem...
no a ak sme vymleti, tak urcite nie su vsetci, su nejaki ludia
tusim pises, ze vela cestujes, sa neda aj filozofovat aj stihat vela inych veci, sa bav. ak nie a mas vela volneho casu, mysli na inych...

06.03.2013, 22:44
Vcera som bol prinuteny zamysliet sa nad Buddhovou cestou stredu.
On podstupoval askezu tak tvrdu, ze si nahmatal cez brucho chrbticu.. a nakoniec prisiel k zaveru, ez ej to ensmierny omyl, taketo sposobovanie si utrpenai. A to nesmierny. A krestanstvo je prave o utrpeni. Cisty rozpor som tam zistil.
Staci sa upriamit na to co JE. Uplne J*E. Ten stav, ktorý kazdy zazil, aspon raz, ze len trebars sedel a nevyvstavala otazka, iba spokojnost so stavom samym. A tento stav treba dostat do srdca a je po srackach zivota.
none
24

22. Ranexill 06.03.2013, 22:44

On podstupoval askezu tak tvrdu, ze si nahmatal cez brucho chrbticu.. a nakoniec prisiel k zaveru, ez ej to ensmierny omyl, taketo sposobovanie si utrpenai. A to nesmierny. A krestanstvo je prave o utrpeni. Cisty rozpor som tam zistil.
Staci sa upriamit na to co JE. Uplne J*E. Ten stav, ktorý kazdy zazil, aspon raz, ze len trebars sedel a nevyvstavala otazka, iba spokojnost so stavom samym. A tento stav treba dostat do...

06.03.2013, 23:35
nielen krestanstvo je o utrpeni, cely svet je o utrpeni, nikto sa mu nevyhne.
"Pravda je taká, že každý ti raz ublíži. Preto treba nájsť človeka, pre ktorého sa oplatí trpieť. (Bob Marley)"
none
25

22. Ranexill 06.03.2013, 22:44

Staci sa upriamit na to co JE. Uplne J*E. Ten stav, ktorý kazdy zazil, aspon raz, ze len trebars sedel a nevyvstavala otazka, iba spokojnost so stavom samym. A tento stav treba dostat do...

07.03.2013, 06:33
Re 22, @Ranexill: Si sa zamyslel nad Budhovou strednou cestou? Nesmierny omyl 🙂. Zamysliet sa mozes, ked sa zobudis. Dovtedy si iba myslis, ze myslis. Pozri, Budha nevedel co ako, ale to, ze 6 rokov zil ako asket mu umoznilo vypestovat si disciplinu, bez ktorej by nedokazal urobit to, co urobit mal. Je samozrejme, ze disciplinu a usilovnost sa da vypestovat aj inak a to je pointou Budhovho ucenia, ze ide o motivaciu a vytrvalost, co je podmienkou discipliny. Trpiet vsak samozrejme treba. Kazde sebazaprenie je vlastne utrpenie. Ako ked zajdes do posilnovne, tak svaly Ti nebudu rast z toho, ze sa budes povalovat na zinenke, ale z toho, ze sa prekonas a zacnes cvicit. Vysledok sa ukaze, ak si dost trpezlivy a mas vytrvalost. V tom pripade sa jedna o disciplinu a sebazaprenie, co je samozrejme aj utrpenie. Tym sa vsak pestuje vnutorna vola - koncentracia, co je stredobodnym pojmom v meditacii. Samotnou pripravou na meditaciu je sebazaprenie a vola upokojit si mysel - samadhi. Skutocna meditacia prichadza po tom. Treba pochopit, ze meditacia nie je lahka vec a uz vobec nie je take lahke, ako naucit sa soferovat. Je to velmi sustredena cinnost a vyzaduje si vela namahy. Samozrejme, po case to pride ako prijemna cinnost.
none
23
06.03.2013, 23:34
nielen krestanstvo je o utrpeni, cely svet je o utrpeni, nikto sa mu nevyhne.
"Pravda je taká, že každý ti raz ublíži. Proste treba nájsť človeka, pre ktorého sa oplatí trpieť. (Bob Marley)"
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2026 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 217 905 B vygenerované za : 0.122 s unikátne zobrazenia tém : 1 902 871 unikátne zobrazenia blogov : 19 130 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti :

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto (nie) je online

hľadanie :

blog dňa :

Store management games. We love them. The thrill of building an empire, optimizing shelves, and watching our virtual revenue climb is strangely addictive. But sometimes, the best lessons come from the most unexpected places. I recently stumbled upon ...

citát dňa :

Život je ako diamant - tvrdý, ale krásny.