9
|
Pri skúmaní, kde nie sú všetky fakty, dostávame pravdepodobnosti, ktoré sú viacej alebo menej pravdepodobné. Preto je výhodne dať k sebe viacej skúmaných vecí a hľadať spoločné veci a pokúšať sa hladať niečo spoločné, čo by sa mohlo vzájomne doplnať tak, že by to vytvorilo vyššiu pravdepodobnosť, alebo možno aj fakt. Ja som napríklad skúsil takto spojiť vzájomne potopu sveta a NIBIRUS. Nibirus je dvojplanéta, ktorá prichádzala do slnečnej sústavy každých 3 600 rokov. Toto môžeme brať aj ako fakt, lebo to sledovali inkovia a vytesali to aj do kameňa, čo je najtrvácejší a najspolahlivejší nosič informácii. Dráha tejto dvojplanety sa postupne posúvala pri každom obehu tak, pri poslednom predpovedanom obehu 12.12.2012 mala poškodiť a možno aj zničiť slnečnu sústavu. Jej gravitácia bol tak obrovská, že prekonala aj gravitácie jupitera a saturnu. Ale gravitácia nbirusu nebola až taká silná, že by tieto planéty príliš vychýlila z ich dráhy, ale pritiahla na seba všetko, čo nebolo na nich obrazne povedané - pribité. Teda nebola to len voda, ale aj skaly, čím v slnečnej sústave narobila riadny bordel. Dokonca sa nedá ani vylúčiť, že niektoré pohoria odtrhala od planet a tie sa zrážali v priestore obrovskými rýchlosťami a drobili sa na menšie kusy a tie potom dopadali na povrch planét ako napríklad na marse, kde sú na povrchu približne rovnaké a rovnomerne roztrúsené. Lenže, čo sa dialo s vodou ? Voda bola tak isto strhnutá planét do medzi priestoru, ale po odlete nibirusu si začala slnečná sústava robiť v medzi priestore poriadok takým spôsobom, že všetky planety začali postupne priťahovať na seba všetok bordel. A tak si myslím, že skaly, kde dopadli tam zostali, ale V O D A ???
|
|
|
10
|
Pokračovanie 17. Takže voda. Nibirus prichádzal každých 3 600 rokov a tým podstatne zmenil život na planétach., lebo voda, ktorá bola v medzi priestore, bola opäť priťahovaná na planety, ale nie každý raz sa pritiahlo rovnaké množstvo vody, aké bolo pred tým odobraté a tak zem menila soju celkovú hmotnosť a tým aj gravitáciu po každom odlete nibirusu. Preto bola zem ťažšia a do takej miery, že sme tu mali dynosauri, že sa našli kostry ľudí, ktorí boli vyšší ako 4m, vo hnedom uhlí sa našli stromy, ktoré mali takmer ihlanovitý kmeň a mnohe iné. Rozdielnou hmotnosťou sa menila podstatne aj klíma, atmosféra,... Po povodni vyhlásil boh, že už nikdy nevyhubí ľudstvo takýmto spôsobom a na svoje potvrdenie učinil na nebi dúhu. a zase, dúha musí mať určité klimatické podmienky ako sú dnes, ak teda uvažujeme, že potopu sveta spôsobil nibirus a zem bola ťažšia.Tak isto čas trvania bol trochu iný a vody opadali dlhšie , než bol predpoklad. Ale faktom zostáva, že toto je jediná realna možnosť, ako vysvetliť obrovský prísun a odliv vody, samozrejme do určitých hraníc podľa výpočtu podľa gravitácie a obehu v slnečnej sústave. Ale tá tolerancia je predsa len veľká. Pri vode však musíme brať do úvahy aj unikovú rýchlosť. Na marse bolo take kvantum vody, že to tam príliv a odliv vody narobil hlboké korytá, než všetka voda unikla do vesmíru a zachytili ju iné planéty. Úniková rýchlosť je nesprávny výraz, ktorý som používal do teraz, lepšie asi bude uniková atomicky špecifická hmotnosť. Lebo zem udrží na svojom povrchu vodu, ale mars a venuša nie, lebo sú ľahšie, lebo mars a venuša sú ľahšie. Neviem, ako je to s ľadom, ale myslím že to isté, ak tento dej prebieha niekolko miliard rokov. Teda voda na marse a venuši nemôže byť, naopak za tých 3 600 rokov musí byť presušená. Takže investície do hladania vody na venuší a marse , sú podľa tejto logiky premrhané. Naopak jupiter a urán svojimi obrovskými gravitáciami udržia ďaleko od povrchu aj plyny niekoľko násobne ľahšie, ako vodné pary, helium a doteraz nepoznané ľahšie plyny, až sa niekomu zdá, že sú to plynové obry, ale čo sa týka gravitačných zákonov , platí aj tam to isté, ako všade. A ja si myslím, že tomuto by sa mala veda viacej venovať a prikladať tomu väčší vyznam, lebo práve tam sa dá ešte mnohé nájsť.
|
|
|
13
|
@17 + 18 ...elemír, neskúšal si nájsť odkazy o Nibiru v biblii? Je ich dosť...
|
|
|
15
|
|
13. Yanko 01.02.2024, 16:43
@17 + 18 ...elemír, neskúšal si nájsť odkazy o Nibiru v biblii? Je ich dosť...
▲
01.02.2024, 17:10
|
Yanko 23 Nie, ale velmi by ma to zaujímalo. Ak môžeš, budem ti vďačný.
|
|
|
14
|
Lemy 19 ako môžeš tvrdiť, že nibirus neexistoval, je to predsa dedičstvo po inkoch vytesané v kameni ? A inkovia boli jeden z národov, ktorý vznikol pri rozpade atlantídy. Keď vedci v atlantíde zhodnotili situáciu, že sa priblížil koniec atlantídy, rozdelil sa národ atlantídy na tri skupiny a to boli inkovia, jedna ich pyramída sa našla v srbsku, ktoré odišli do ameriky. Druhá skupina boli egypťani a tretia skupina neuverila predpovedí o katatrofe a zahynula pri samotnej katastrofe. Takže inkovia sú realny historický národ ako odnož atlatickej vedy , ktorí sa zaoberali hlavne asronautikou , zatiaľ čo egypťani matematikou a filozofiou, povedal by som, že aj mystikou. K tomu všetkému by som ešte doporučil amerického liečiteľa a vizionára Menom Ceace, číta sa to síís, ktorý ličil ľudí na diaľku a aj z fotografie, mal dokonca aj niekoľko nemocníc, ale pustil sa dokoca aj do prorokovania dnešnej doby. Predpovedal totiž haváriu japonských jadrových elektrarni, ale tu sa sekol asi o 40 rokov a američani dostali dôvod poslať ho do hája zeleného, aby im tam nekazil vdecký honor. Ale nie nadlho, lebo ceace sa znova ozval a vyhlásil,že níl netiekol do stredozemného mora, ako dnes, ale tiekol do atlantického oceánu. A to už stačilo vykuknuť z iss a ajhla koryto nílu do atlantického oceanu tam proste je. Ja viem,všetko vám to pripadá ako rozprávky starej matere, ale ak napríkladsa vyšetruje vražda, musí sa preveriť každá maličkosť. A tu práve sa nám stretajú tri základné zdroje inormácii a to samotná veda skúmaním napríklad archeologia, potom sú to rôzny proroci, jasnovidci, ktorí sa už pred tým prejavili úspešnýmu predpoveďami a nakoniec biblia a hlavne genezis. Ja by som nechcel rozdelovať vedcov na veriacich a neveriacich,ale iba dobrých a šarlatanov. Dobrí idú za svojim cielom, bez ohľadu na svoje postavenie vo svete a nehľadia na to, kto to povedal, ale informáciu najprv zhodnotia potom sa k tomu vyjadria. Teda táto rozprávka napísaná vyššie je skladaním mozaik a to je to hľadanie, ktoré každeho vedca vťahuje do svojích tajomstiev. Je to proste ako pieseň, keď sa podarí - jožo ráž.
|
|
|
16
|
@25.... elemir, počítaj somnou roky..: 1./ Šalamún (hebr.: שלמה), syn kráľa Dávida a manželky Uriáša, ktorú Dávid zneuctil, Betsabe, bol kráľom zjednoteného Izraelského kráľovstva. Vládol približne v rokoch 970 - 931 pred Kr 2./ 1Ki 6:1 I stalo se léta čtyřstého osmdesátého (480) po vyjití synů Izraelských z země Egyptské, máme ...: 970 + 480 = 1450 rokov po rok 0 (NULA) 3./ dnes je (zavŕšených) 2023 rokov ------------------------------------------------------------------- SPOLU...: 1450 + 2023 = 3473 rokov ___ Odkedy? Velmi sa to približuje k 3600 - že? Ono to nie je vždy presne 3600. Ono to kolíše príchod od príchodu. Pred jedným práve stojíme a Daniel ho určil presne, nie možno na deň presne. 5.Moj.33:1-21 Toto je požehnanie, ktorým Boží muž Mojžiš požehnal Izraelitov pred svojou smrťou: 2 Povedal: Zo Sinaja prišiel Hospodin, zažiaril im zo Seíru, zaskvel sa z vrchu Páran (ako slnko rána) a prišiel do Meríby pri Kádeši, po jeho pravici bol planúci oheň zákona (aj Hab.3:celá). Tu vystupuje v Písme ako Hospodin, lebo on je pánom života nad mnohými (uvažuj prosím ťa triezvo). Súvis je v Jozuovi ...: JOZUE 10... celá Slnečný zázrak11 Ako utekali pred Izraelitmi, boli práve na zostupe z Bethorona, keď Pán dopustil, že na nich padali z neba veľké kamene až po Azeku. A viac bolo tých, čo prišli o život pri ľadovci, ako tých, čo pobili Izraelovi synovia. 12 Vtedy zvolal Jozue k Pánovi - totiž v ten deň, keď Pán vydal Amorejčanov do rúk synov Izraela - a povedal pred Izraelitmi: "Slnko, zastav sa nad Gabaonom a mesiac, nad údolím Ajalon!" 13 A slnko zostalo stáť i mesiac sa zastavil, kým sa ľud nevypomstil na svojich nepriateľoch. Či to nie je napísané v "Knihe spravodlivých"? Slnko sa zastavilo uprostred neba a neponáhľalo sa zapadnúť skoro celý deň. 14 Takého dňa ako tento nebolo ani predtým, ani potom, keď Pán poslúchol na hlas človeka. Lebo Pán bojoval za Izrael. 15 Potom sa Jozue vrátil a s ním všetci Izraeliti do galgalského tábora. Doplnenie k Mojžišovi...: Mojžiš doviedol židov k "zaslúbenej zemi", ale boh mu nedovolil do nej vstúpiť. Bol povolaný zomrieť (5.Moj.32..od 44 do konca). Tu jeho úloha skončila. Stál na tom vrchu pozeral na zaslúbenú zem a slnko práve vychádzalo za jeho chrbtom, pretože sa pozeral na krajinu ležiacu pred ním smerom na západ. To druhé slnko -- """PRIŠIEL OD SINAJA, A VZIŠIEL OD SEIRA""". Sinaj leží na Sinajskom polostrove a SEIR ležal po jeho ľavej strane - takže na JUHU. To boli tie dve slnká, ktoré on videl. To nad Seirom bol onen Hospodin. Žalm 29 - hovorí o účinkoch (nemaj velké oči) Pohľad z toho miesta na zaslúbenú zem...: odkaz
|
|
|
17
|
Yanko 26 tých letopočtov je veľmi málo a takmer vôbec nesedia s dobou a myslím, že boží zámer bol aj tak iný. V prvom rade sa kladie dôraz na to, aby sa dostalo medzi ľudí čo najviac informácii o ceste ku spaseniu. Tu ukazuje boh, že človek je tvor neoblomný, nezohne šiju ani pred ním. A preto je to boh, čo musí hľadať cestu k nemu. Najprv to bol mojžiš, potom ježiš, a stále ulahčuje cestu k spaseniu, ale moc sa toho nemení. Dokonca aj samotný mojžiš ho neposlúchol. Keď umierali ľudia od smädu boh mu povedal: buchni tou palicou po skale a bude voda. Uveril až na tretí krát a šlahol palicou po skale a zo skaly vytryskla voda. A na to mu boh povedal: preto, že mi neuveril, nevôjdeš do zasľúbenej zeme. Krutý trest za takú maličkosť ??? Zrejme boh nám toho odpúšťa až veľa, ale nevera je smrteľný hriech. A tak si myslím, že biblia je predovšetkým o ceste ku spaseniu človeka.
Ale ešte jeden dátum som objavil na internete. Pred asi 8 500 rokmi bola zastavená ťažba uránu niekde v lýbii.
A posledný môj postreh, pri potope bola zaliata, alebo obliata celá zem. Mne je to, akoby to bol krst, alebo nejaké posvätenie, čo má slúžiť bohu. Mojžišovi povedal, zem na ktorej stojíš, je svätá a po potope je svätá celá.
|
|
|
19
|
@27 ... elemír píšeš.: ****tých letopočtov je veľmi málo a takmer vôbec nesedia s dobou**** s akou dobou. ?? Pokial si dobre pamätám, ty si vyrukoval s touto myšlienkou ... od potopy tu bola už tri alebo 4 krát. Sám si uviedol, že jej obeh trvá 3600r. Kedy bola potopa? O štyri roky by nemala byť zasa tu? Najprv príde tá Trojdňová tma ako v Egypte až potom príde "Wormwood (Bible)" odkaz
|
|
|
21
|
Yanko 36 čo sa týka letopočtov, to som myslel tak,že nemáme takmer istotu, čo sa kedy stalo .Samozfejme sú letopočty, ktoré su aj presne určené, ale napríklad by som povedal, že existujú aj akési dejinné bloky, kde sa roky v bloku presne rátaju, ale meddzi blokmi môže byť medzera a my nevieme ako dlhá a ani kolko takých medzier bolo. Napríklad v určitom období sa dožívali ľudia aj tisíc rokov a my nevieme, či bol skrátený rok, alebo,či sa zem otáčala rýchlejšie. Je tam viacej možností a teda nemáme istotu, že ten židovský kalendár, kde sa píše toho roku rok 5 784 je vlastne najdôveryhodnejší , ale od stvorenia sveta, ktorý sa myslí pôvodne ešte od doby, keď boh stvoril svetlo. Ale podľa dnešných zistení je jasné, že tento vesmír, ktorý vidíme dnes okolo seba, tu nemôže byť len 5 784 rokov a zrejme aj začiatok letopočtu židovského kalendára je od stvorenia Adama. Kedy bolo stvorenie sveta a človeka podľa začiatku genezisu, tam je práve ten časový blok,ktorý nepoznáme. Ale dokazuje, že boh stvoril človeka dvakrát , pretože synovia adama a evy si brali za manželky z ľudí, ktoré im rodili obrov.A toto sa nemuselo stať v slnečnej sústave, aj keĎ vtedy vesmír náš podľa štvrtého rozmeru nebol dávno jediný a to dokazuje ježiš, keď povedal: pred tým než bol tento svet, ja už som bol. Teda časopriestor vesmíru v ktorom sme my v slnečnej sústave a časopriestor z ktorého k nám prišiel ježiš, sú na osi štvrtého rozmeru vedľa seba a nebo je náš plusový rozmer a my sme pre nebo mínusový rozmer, alebo inak povedané aj časopriestory.No a s nibirusom tam ti to trošku lebo, za to neručím, že som niečo také napísal. Ak má židovský kalendár takmer 6000 rokov a nibirus oblet 3 600 rokov, tak tu mohol byť nibirus len jeden krát, ale pred začiatkom židovského kalendára bol neznámy letopoč tový blok, kde sa letopočet nepísal a nevieme, aká časová bublina bola medzi prvým stvorením človeka a stvorením adama, tam tých obletov mohlo byť hoja ďunďa. Samozrejme, že archeologia si vypracovala letopočet a ak si zoberieme začiatok a kmoniec, možno by to mohlo súvisieť, že by tam nibirus mohol mať tiež nejakú účasť, alebo to dokonca súvisí aj s katastrofou v atlantíde. To ale nie je debata na takéto debaty. Ja len môžem uviesť, mám napísaný dátum a hodinu, keď nibirus prechádzal medi dvoma obrovskými gravitačnými blokmi a nikto nevedel, ktorá gravitácia ovplyvní zakrivenie dráhy letu a potom som sa dozvedel z mojho duchovného prameňa, že došlo k zakriveniu dráhy nibirusu takým smerom, že by už viac nemal ohroziť priestor, v ktorom sa pohybuje zem. Inkovia predpovedali príchod nibirusu na 12.12.2012,a ja mam informáciu, že už nepríde. Ale ten dátum, korý, ktorý si vypočítal, je ešte stále v tolerncii.A ešte k tomu uvediem,že kedysi dávno, keď som ešte chodil do roboty, raz ma to skorej zobudilo a zapol som si internet, bolo tam , že sa blíži k zemi obrovský objekt a bolo to potvrdené aj rusmi a aj američanmi. Tak som sa v robote nevedel dočkať, až prídem domov a keď som potom zapol internet, po nibiruse ani stopy ani amerika a ani rusi. Možno chceli zabániť panike, ale určite na každom šprechu je pravdy trochu, zvlášť ak sa v tom zhodujú rusi a aj američani a teda bolo by zaujímave zistiť, čo s tým teraz je.
|
|
|
22
|
V treťom odstavci som zabudol uvieť aj dobu ľadovú , či by to tiež nezapadlo do toho harmonogramu 3 600 rokov jej začiatok a koniec. Je to doplnok do mojej 38.
|
|
|
|