hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  blogy  /  blog

Kľúč k viere, k viere v Ježiša Krista

vytvoril(a) Yanko, 24.3.2024 21:36, zobrazený 19x

Kľúč k viere



... hľadieť na Ježiša, pôvodcu a zdokonaľovateľa viery, ktorý pre radosť, ktorá mu bola predložená, znášal kríž, pohŕdajúc potupou, a je posadený po pravici Božieho trónu.

Židom 12,2



My ľudia máme nielen tendenciu zameriavať sa na každú malú slabosť, ale máme aj tendenciu neustále si vizualizovať svoje hriechy, zlyhania a chyby a v mysli si ich stále dokola prehrávať. Odsudzujeme sa aj za tie najmenšie chyby namiesto toho, aby sme sa zamerali na to, ako nás Boh skutočne vidí - dokonalých v Kristovi.

Z tohto dôvodu je potrebná viera, aby sme verili, že Boh nás vidí ako spravodlivých. Je potrebná viera, aby sme dôverovali, že nás nevidí v našich hriechoch a že v nás nevidí hriechy alebo pohoršenie. Je potrebná viera, aby sme verili, že to, čo hovorí, myslí vážne, keď čítame jeho slová: "Zmilujem sa nad ich neprávosťami a na ich hriechy a neprávosť si už nespomeniem" (Heb 8, 12 slt). Je potrebná viera, aby sme verili, že Boh si nebude pamätať naše chyby a zlyhania!
"Ale Pane, moje obavy mi hľadia priamo do tváre. Ako mám nájsť vieru, aby som veril, že Boh ich nevidí?"
Môj priateľ, kľúčom k viere je pozrieť sa na zdroj viery - Ježiša. Biblia to vyjadruje takto: "hľadiac na Ježiša, pôvodcu a zdokonaľovateľa viery" (Hebr. 12, 2). Tvoja viera sa nachádza v Ježišovi! Amplifikovaná Biblia prekladá tento verš takto: "... hľadiac preč [od všetkého, čo rozptyľuje] na Ježiša, ktorý je iniciátorom a zdrojom našej viery [ktorý dáva nášmu vierovyznaniu prvý impulz] a tiež jej zdokonaľovateľom [ktorý ju vedie k zrelosti a dokonalosti]."
Inými slovami: odvráťte zrak od svojich chýb, nedostatkov, slabostí a nedostatočností a zamerajte svoj pohľad len na Ježiša. Čím viac budete vidieť Ježiša a jeho dokonané dielo, tým viac bude vo vašom srdci rásť viera, vďaka ktorej môžete dôverovať, že vám boli skutočne odpustené všetky hriechy. Môžete urobiť čiaru v piesku a začať odznova v Kristovi. Staré pominulo, nové prišlo!
prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 34 274 B vygenerované za : 0.053 s unikátne zobrazenia tém : 51 155 unikátne zobrazenia blogov : 940 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto je online

hľadanie :

blog dňa :

odkaz Poviem to na príklade svojom 😉 Keď píšem, že SOM bol v "pekle", tak sa tým nemyslí, že SOM vycestoval na planétu plnú ohňa, kde pobehovali čertovia s rohmi a "Satanom" ako ich šéfom ...

citát dňa :

Mimoriadne situácie neexistujú.